Горіх сирий урожай 2022р.
Ціна за кілограм. Точну кількість кілограм можна вказати у кошику.
Фундук покритий твердою коричневою шкаралупою, має круглу форму і діаметр до 2 см.
Сьогодні фундук є одним із найпопулярніших видів горіхів. Його цінують за високий вміст корисних речовин, чудовий смак та аромат.
Не зовсім справедливо називати фундук лісовим горіхом, бо ті ядра, які продаються на ринках та в магазинах, належать не до ліщини звичайної, що росте у дикої природи, а окультурених видів дерев та чагарників.
Як і багато інших горіхів, фундук є відмінним джерелом рослинного білка. Крім цього, в його ядрах міститься безліч олій – до 70% залежно від конкретного виду. До складу олій входять корисні кислоти: олеїнова, стеаринова, пальмітинова.
Склад поживних речовин у ядрах фундука:
20% - цінний рослинний білок, аналогічний м'ясному;
12% - складні вуглеводи, що дають енергію та довге почуття ситості;
13% - практично всі необхідні організму вітаміни та мікроелементи (фосфор, калій, фтор, залізо, магній, сірка, вітаміни груп В, А, E, C та інші).
Фундук поживніший, ніж м'ясо і риба, саме тому він обов'язково повинен бути присутнім на раціоні вегетаріанця. Цей горіх калорійний, але насичення від нього настає дуже швидко, тому можна не боятися набрати зайвого ваги. Користь фундука особливо відчувають люди, що постять, або ті, хто дотримується строгих дієт. Він може реабілітувати організм при виснаженні. Включити його в щоденний раціон можуть люди будь-якого віку: цінні мікроелементи та мінеральні солі забезпечувати правильну роботу всіх систем та органів.