Ціна за кілограм . Точну кількість кілограм можна вказати в корзині .
Фундук покритий твердою коричневою шкаралупою, має круглу форму і діаметр до 2 см.
Сьогодні фундук є одним із найпопулярніших видів горіхів. Його цінують за високий вміст корисних речовин, чудовий смак та аромат.
Не зовсім справедливо називати фундук лісовим горіхом, тому що ті ядра, які продаються на ринках та в магазинах, відносяться не до ліщини звичайної, що росте у дикій природі, а окультурених видів дерев та чагарників.
Як і багато інших горіхів, фундук є відмінним джерелом рослинного білка. Крім цього, у його ядрах міститься велика кількість олій – до 70% залежно від конкретного виду. До складу олій входять корисні кислоти: олеїнова, стеаринова, пальмітинова.
Cклад поживних речовин у ядрах фундука:
20% - цінний рослинний білок, аналогічний м'ясному;
12% - складні вуглеводи, що дають енергію та довге почуття ситості;
13% - практично всі необхідні організму вітаміни та мікроелементи (фосфор, калій, фтор, залізо, магній, сірка, вітаміни груп В, А, E, C та інші).
Фундук поживніший, ніж м'ясо і риба, саме тому він обов'язково повинен бути присутнім у раціоні вегетаріанця. Цей горіх калорійний, але насичення від нього настає дуже швидко, тому можна не боятися набрати зайву вагу. Користь фундука особливо відчувають люди, що постять, або ті, хто дотримується строгих дієт. Він може реабілітувати організм при виснаженні. Включити його в щоденний раціон можуть люди будь-якого віку: цінні мікроелементи та мінеральні солі забезпечать правильну роботу всіх систем та органів.