Склад : натуральний гречаний мед .
Відмітною якістю гречаного меду є темно-жовтий або темно-коричневий колір. Свіжоприготовлений продукт є рідким. Через кілька місяців він густіє, зацукровується і стає грубозернистим.
Сорт має найбільше вміст мікроелементів – міді, кобальту, марганцю, заліза .У складі є й інші цінні речовини – вітаміни, амінокислоти, ферменти.
Слід знати, як приймати мед, щоб уникнути розвитку небажаних реакцій і набору ваги. Оптимальна кількість для дорослих людей становить 80 г на добу, максимальна – 150 г. Для дітей старше 3 років становить до 50 г в день.
Не рекомендуємо нагрівання меду вище 45 градусів, а також розчинення його в гарячій воді, оскільки всі його корисні якості будуть втрачені. І навіть буде шкідливим, при нагріванні він розпадається на канцерогени, що викликають розвиток онкологічних захворювань.
Термін придатності - 2 роки . Протягом терміну придатності він повинен знаходитися в чистому, не оцинкованої посуді і в темному місці. При температурі не вище +25°С. Також мед повинен знаходитися далеко від спецій, прянощів та інших сильно пахучих продуктів.